Bucks versloeg Heat, vestigde NBA-record voor driepunters gemaakt in een wedstrijd met 29

Associated Press 29 december 2020, 21:52 uur

MIAMI – Op zondag, de Milwaukee Bucks hebben hun slechtste driepuntsinspanning in iets meer dan een jaar doorstaan.

Op dinsdag hebben ze het NBA-record voor drieën in een wedstrijd neergezet.

Kom maar op.

The Bucks behaalden een record van 29 3-pointers in hun 144-97 ravotten langs de regerende Eastern Conference-kampioen Miami Heat op dinsdagavond. Ze schoten 29 voor 51 van buiten de boog, twee nachten nadat ze 7 voor 38 hadden gespeeld in een verlies tegen New York.

Milwaukee gebruikte 13 spelers en 12 maakten minstens één 3-pointer – de enige persoon die dat niet deed Ik kom niet op die lijst als de tweevoudig regerende MVP Giannis Antetokounmpo, in wat zal neerkomen als niets meer dan een interessante voetnoot in de geschiedenis van Bucks. Khris Middleton had vier drieën op weg naar 25 punten, Jrue Holiday maakte zes drieën in zijn nacht van 24 punten en Donte DiVincenzo sloeg 5-uit-6 van diep tot finish met 17 punten.

Antetokounmpo had slechts negen punten. Maakte niet veel uit. Al het andere was stat night voor Milwaukee.

De recordbreker werd gemaakt door Sam Merrill, die de 28e 3-pointer kreeg met 6:07 over, waardoor de Bucks een voorsprong van 131-86 kregen.

Het vorige record voor 3’en in een wedstrijd was 27, behaald door de Houston Rockets tegen de Phoenix Suns op 7 april 2019. Milwaukee’s vorige record was 22, tegen Sacramento op 4 november 2018. De meest eerdere toegelaten in een wedstrijd van Miami was 24, op 5 februari tegen de Los Angeles Clippers.

Tyler Herro scoorde 23 punten voor de Heat. Jimmy Butler uit Miami miste de wedstrijd met een verstuikte rechterenkel.

Het was de grootste overwinning op de weg in de geschiedenis van Bucks en overtrof de marge van 39 punten in New York op 10 april 1987. De marge van 47 punten kwam overeen. het op een na grootste verlies in de warmtegeschiedenis; ze verloren 138-91 van Pat Riley en de Los Angeles Lakers in de achtste wedstrijd van Miami’s eerste seizoen.

TIP-INS

Bucks: Milwaukee had 16 3’en bij rust, de meeste van elke helft in de teamgeschiedenis. De Bucks hadden vier keer veertien in de helft (drie eerste helften, één seconde). … De laatste drie wedstrijden van The Bucks zijn allemaal beslist lang voor de laatste zoemer, waarbij ze Golden State met 39 versloeg op Kerstmis en vervolgens met 20 verloren in New York op zondag.

Heat: The 32-point De rusttekort was het op één na slechtste in de geschiedenis van het team, met als hoogste punt een gat van 33 punten op 8 maart 1989 toen Riley en de Lakers bij de rust de Heat 76-43 van het eerste jaar aanvoerden. … Herro had 20 punten bij rust, de eerste keer dat hij dat in zijn jonge carrière deed.

WELKOM TERUG

De Heat had ongeveer 100 mensen op de tribunes, allemaal familie en vrienden van spelers en medewerkers. “Ik denk dat het een opsteker is voor het gezin, gewoon om wat normaal te zijn en een echte kans te hebben om hun dierbaren te ondersteunen”, zei Heat-coach Erik Spoelstra, wiens vrouw Nikki in de stoelen zat.

STREAK ENDS

Antetokounmpo’s streak van 108 opeenvolgende wedstrijden in het reguliere seizoen – en 132 wedstrijden in totaal – met ten minste 10 punten eindigde. Het was de eerste keer sinds 13 februari 2017 dat hij speelde, minder scoorde dan 10 punten en de Bucks wonnen toch.