Mangustă (Română)
| Kingdom | Animalia |
| Phylum | Chordata |
| Clasa | Mammalia |
| Comandă | Carnivora |
| Familie | Herpestidae |
| Gen | 14 |
| Specii | 33 |
| Lungime | Corp 7 – 25 in (17,8 – 63,5 cm); coada de la 6 la 21 in (15,2 – 53,3 cm) |
| Greutate | Până la 11 lbs (aproximativ 5 kg) |
| Durată de viață | 6 – 10 ani (până la 20 în captivitate). |
| Structură socială | Unele speciile sunt solitare, unele trăiesc în perechi, unele grupuri mari |
| Stare | Majoritatea speciilor de mangustă sunt listate ca fiind amenințate |
| Habitat | Paduri, pășuni deschise și savane, câmpuri și păduri |
| Dimensiunea medie a așternutului | 2 – 4 |
| Aliment principal | Mamifere mici, păsări, șerpi, ouă și fructe. |
| Prădători principali | Păsări de pradă, șerpi, leoparzi și șacali. |
Noțiunile de bază
Mangusta este un mic carnivor care se găsește în principal în Africa, deși unele specii se găsesc în sudul Asiei și sudul Europei. Aceste mamifere mici sunt prădători îndrăzneți, care sunt bine cunoscuți pentru atacurile lor asupra șerpilor foarte veninoși, cum ar fi cobra regelui. Există 33 de specii aparținând a 14 genuri.
Mangustele variază în mărime considerabil, cea mai mică fiind mangusta pitică (Helogale parvula) al cărei corp măsoară doar 17 până la 24 cm